Кулинарни рецепти » Хрупкави краставички

 Хрупкави краставички

Продукти:

• краставички

Саламура: (за буркан от 3 л)

• 1,2 л вода
• 160 мл оцет
• 80 г сол

Начин на приготвяне:

Заливаме почистените и измити краставички със студена вода и оставяме да престоят 1 час. После ги нареждаме в буркана, заливаме ги с чиста вряла вода, затваряме с капачката и оставяме да престоят 6-7 мин.

Изливаме тази вода, сипваме оцета и заливаме с вряла саламура, приготвена от солта и водата. Затваряме херметически и оставяме буркана на хладно място. Периодично го обръщаме ту с гърлото надолу, ту обратно.

За вкус можем да добавим обелени скилидки чесън, копър и зърна черен пипер.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало