Кулинарни рецепти » Печени зелени домати

 Печени зелени домати

Продукти:

• 500 г зелени домати
• 2,5 кг червени чушки
• 750 г моркови
• 1 връзка керевиз
• 2 глави чесън

За маринатата:

• 2 ч.ч. оцет
• 2 ч.ч. олио
• 4 ч.ч. захар
• 12 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Запичаме леко доматите и чушките и ги обелваме. Нарязваме морковите на кръгчета, магданоза и керевиза – на ситно.

Всичко изсипваме в дълбок съд, заливаме с изстиналата марината и оставяме 24 часа да престоят. След това напълваме буркани, като прибавяме по 1 аспирин на буркан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало