Кулинарни рецепти » Краставички и грозде в оцет

 Краставички и грозде в оцет

Продукти:

• 1 голяма чепка бяло грозде
• 500 г корнишони
• 800 мл ябълков оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. бял пипер
• 1 ч.л. семена от копър
• 1 ч.л. кориандър

Начин на приготвяне:

Измиваме добре и почистваме гроздето и краставичките. Нареждаме ги на редове във висок буркан.

Слагаме да кипнат оцета, солта и подправките и заливаме с горещата марината. Оставяме буркана да престои 6 дни и съхраняваме на хладно.

Автор: Мариана Николова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало