Продукти:
• 1 голяма чепка бяло грозде
• 500 г корнишони
• 800 мл ябълков оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. бял пипер
• 1 ч.л. семена от копър
• 1 ч.л. кориандър
Начин на приготвяне:
Измиваме добре и почистваме гроздето и краставичките. Нареждаме ги на редове във висок буркан.
Слагаме да кипнат оцета, солта и подправките и заливаме с горещата марината. Оставяме буркана да престои 6 дни и съхраняваме на хладно.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...