Кулинарни рецепти » Туршия от пържени гъби

 Туршия от пържени гъби

Начин на приготвяне:

Отстраняваме пънчетата на гъбите, измиваме ги и ги изпържваме в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги, изчакваме да изстинат и ги нареждаме в 400-милилитрови бурканчета, като между редовете слагаме ситно нарязана целина, полусварени моркови и скилидки чесън и ръсим с наситнени магданоз и копър.

В останалата от пърженето мазнина наливаме оцет, посоляваме на вкус и кипваме на огъня. Заливаме гъбите с охладената марината, а най-отгоре наливаме препържено олио - 2 см до гърлото на бурканите. Затваряме с капачки, но не стерилизираме.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало