Кулинарни рецепти » Туршия от пържени гъби

 Туршия от пържени гъби

Начин на приготвяне:

Отстраняваме пънчетата на гъбите, измиваме ги и ги изпържваме в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги, изчакваме да изстинат и ги нареждаме в 400-милилитрови бурканчета, като между редовете слагаме ситно нарязана целина, полусварени моркови и скилидки чесън и ръсим с наситнени магданоз и копър.

В останалата от пърженето мазнина наливаме оцет, посоляваме на вкус и кипваме на огъня. Заливаме гъбите с охладената марината, а най-отгоре наливаме препържено олио - 2 см до гърлото на бурканите. Затваряме с капачки, но не стерилизираме.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало