Кулинарни рецепти » Туршия от пържени гъби

 Туршия от пържени гъби

Начин на приготвяне:

Отстраняваме пънчетата на гъбите, измиваме ги и ги изпържваме в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги, изчакваме да изстинат и ги нареждаме в 400-милилитрови бурканчета, като между редовете слагаме ситно нарязана целина, полусварени моркови и скилидки чесън и ръсим с наситнени магданоз и копър.

В останалата от пърженето мазнина наливаме оцет, посоляваме на вкус и кипваме на огъня. Заливаме гъбите с охладената марината, а най-отгоре наливаме препържено олио - 2 см до гърлото на бурканите. Затваряме с капачки, но не стерилизираме.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало