Продукти:
• 6 кг зеле
• 1.5 кг моркови
• 200 г сол
• листа от целина
Начин на приготвяне:
Настъргваме почистените моркови на едро ренде, а зелето нарязваме на ивици. Претриваме го с половината от солта, оставяме го да си пусне сока и го разбъркваме добре с морковите. Прибавяме нарязаните листа от целина и останалата сол и отново разбъркваме.
Натъпкваме зеленчуците плътно в буркани, наливаме отделения сок и вода, която да покрие продуктите, покриваме с тензух и притискаме с чист речен камък. Съхраняваме на хладно.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...