Кулинарни рецепти » Краставички в саламура

 Краставички в саламура

Продукти:

• 3,5 кг краставички
• 1 шепа лозови и вишневи листа
• съцветия копър
• 1 парче хрян, нарязан на пръчици
• 1 с.л. синапено семе
• 1 щипка тарос
• сол

Начин на приготвяне:

Нареждаме краставичките в дълбока тенджера, заливаме ги със студена подсолена вода /на 1 л вода 30 г сол/ и ги оставяме така 1 нощ. Изваждаме ги и ги нареждаме в голям стъклен буркан като между тях редим лозови и вишневи листа и ръсим от подправките.

Заливаме с преварена, прецедена и изстинала саламура в пропорция на 1 л вода 50 г сол. Отвора на буркана покриваме с марля върху самата саламура, затискаме с венче от лозови листа, а отгоре - с камък. Завързваме буркана с пергаментова хартия. Съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало