Кулинарни рецепти » Краставички в саламура

 Краставички в саламура

Продукти:

• 3,5 кг краставички
• 1 шепа лозови и вишневи листа
• съцветия копър
• 1 парче хрян, нарязан на пръчици
• 1 с.л. синапено семе
• 1 щипка тарос
• сол

Начин на приготвяне:

Нареждаме краставичките в дълбока тенджера, заливаме ги със студена подсолена вода /на 1 л вода 30 г сол/ и ги оставяме така 1 нощ. Изваждаме ги и ги нареждаме в голям стъклен буркан като между тях редим лозови и вишневи листа и ръсим от подправките.

Заливаме с преварена, прецедена и изстинала саламура в пропорция на 1 л вода 50 г сол. Отвора на буркана покриваме с марля върху самата саламура, затискаме с венче от лозови листа, а отгоре - с камък. Завързваме буркана с пергаментова хартия. Съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало