Кулинарни рецепти » Патладжани с лучена плънка

 Патладжани с лучена плънка

Продукти:

• 4 кг патладжани
• 300 г лук
• 300 г моркови
• 300 г целина
• 3-4 по-едри глави чесън
• клончета целина

За саламурата:

• 1,5 л оцет
• 2 л вода
• 3 к.ч. сол
• 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на патладжаните и ги цепваме на кръст, без да ги разполовяваме. Леко ги солим и притискаме с лъжичка меката част, за да си пуснат горчивия сок. След 30 мин отцеждаме и ги пускаме да се бланшират във вряща подсолена вода 10-15 мин. Отцеждаме и оставяме да изстинат.

Настъргваме морковите, лука нарязваме на тънки филийки, а целината и чесъна наситняваме. Объркваме сместа, посоляваме и леко претриваме с ръце.

Пълним патладжаните с тази смес, превръзваме ги с клонче целина, нареждаме ги в подходящ съд и заливаме с приготвената от изброените продукти и изстинала марината.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало