Продукти:
• 5 кг печени чушки
• 2 кг печени патладжани
• 1 глава чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. препържено олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1 к.ч. сол
• 1 к.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме изпечените чушки и патладжани и ги нарязваме на ситни парченца. Подправяме със солта, захарта и оцета. Прибавяме нарязания на филийки чесън и наситнения магданоз. Накрая сипваме препърженото олио и разбъркваме много добре.
Насипваме кьопоолуто в буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...