Продукти:
• 5 кг печени чушки
• 2 кг печени патладжани
• 1 глава чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. препържено олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1 к.ч. сол
• 1 к.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме изпечените чушки и патладжани и ги нарязваме на ситни парченца. Подправяме със солта, захарта и оцета. Прибавяме нарязания на филийки чесън и наситнения магданоз. Накрая сипваме препърженото олио и разбъркваме много добре.
Насипваме кьопоолуто в буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...