Продукти:
• 3 кг червени чушки
• 1 кг патладжани
• 800 г ябълково пюре
• 3 средно големи глави чесън
• 3 средно големи глави чесън
• 3 с.л. доматено пюре
• 3-4 люти чушки
• 1 връзка магданоз
• 2-3 стръка девисил
• 400 мл олио
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и патладжаните и ги обелваме. Прибавяме лютите чушки, чесъна и девисила и прекарваме всичко през месомелачка.
Добавяме останалите продукти и варим, докато лютеницата се сгъсти. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...