Продукти:
• 3 кг домати
• 10-12 надупчени чушлета
• 10 моркова
• 2 ч.ч. оцет
• 1,5 ч.ч. олио
• 3/4 ч.ч. захар
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме попарените домати и ги настъргваме. Варим ги 30 мин, след което добавяме чушлетата и настърганите моркови. Сипваме оцета, олиото и захарта и варим още 20 мин.
Накрая прибавяме нарязаните на две скилидки чесън, наситнения магданоз и подправките. Посоляваме на вкус и разбъркваме. Разпределяме апетитката в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...