Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 3 кг узрели домати
• 3 кг тиква
• 3-4 зърна карамфил
• 500 мл олио
• канела, черен пипер
• сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките и ги обелваме. Смиламе ги на машинка за месо. Попарваме доматите, обелваме ги, настъргваме ги на ренде и ги сваряваме на доматено пюре. Пасираме обелената от кората и сварена тиква.
Смесваме двете пюрета, клокваме ги заедно и прибавяме смлените чушки. Подправяме със сол, канела на прах, счукан карамфил, захар и смлян черен пипер. Разбъркваме, наливаме олиото и варим, докато зеленчуците поемат напълно мазнината.
Насипваме топлата лютеница в чисти буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...