Кулинарни рецепти » Кьопоолу с олио

 Кьопоолу с олио

Продукти:

• 4 кг червени чушки
• 3 кг патладжани
• 3 кг домати
• 600 мл олио
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Обелваме и настъргваме доматите. Варим ги, докато се поизпари водата.

Прибавяме чушките и патладжаните, посоляваме и разбъркваме. При непрекъснато бъркане наливаме олиото на тънка струйка. Продължаваме да варим, докато сместа остане на мазнина.

Разливаме горещото кьопоолу в буркани и отгоре наливаме по 2 см препържено олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало