Продукти:
• 6 кг домати
• 4 кг червени чушки
• 100 г люти чушки
• 400 мл олио
• 200 г захар
• 200 мл оцет
• 50 г сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с почистените люти чушлета. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме ги към чушките.
Сваряваме олиото, оцета, захарта, солта и няколко зърна черен пипер. Сипваме при зеленчуците и варим, докато сместа се сгъсти. Изчакваме апетитката да изстине и я разсипваме в бурканчета. Стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...