Кулинарни рецепти » Лютеница с карамел и лук

 Лютеница с карамел и лук

Продукти:

• 5 кг червeни пиперки
• 2 кг патладжани
• 2 кг домати
• 1 кг моркови
• 3 ч.ч. олио
• 1 к.ч. карамелизирана захар /крокан/
• подправки

Начин на приготвяне:

Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните. Прибавяме сварените моркови и обелените и нарязани домати. Прекарваме всичко през месомелачка. Сипваме сместа в тава и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

Когато лютеницата се посгъсти - наливаме олиото, а щом лопатката започне да оставя трайна следа по дъното на тавата – прибавяме счуканата карамелизирана захар и подправяме на вкус с по-екзотични подправки. Разбъркваме и разсипваме сместа в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало