Продукти:
• 3,5 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 500 г леко лютиви чушки “Козирог”
• 2 връзки магданоз
• 2-3 щипки бахар
• 1 щипка бял пипер
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Смиламе обелените доматите и ги варим до гъста смес. Изпичаме чушките, обелваме ги и нарязваме на ситно. Приготвяме марината от олиото, оцета, захарта и сол на вкус и заливаме нарязаните люти чушлета.
След малко прибавяме изпечените чушки и доматеното пюре. Поръсваме с наситнения магданоз и разбъркваме добре. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...