Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 4 кг домати
• 2 кг картофи
• 1 кг моркови
• 300 г лук
• 3 главички чесън
• 10 люти чушлета
• 1 л олио
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семената и ги попарваме 3-4 мин във вряща подсолена вода. Прибавяме сварените моркови и картофи, както и едро нарязания лук. Прекарваме всичко през месомелачка. Сипваме сместа в 1-2 ч.ч. сгорещено олио, прибавяме ситно нарязаните магданоз и чесън и леко запържваме.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме много ситно нарязаните люти чушки и слагаме на огъня. Щом доматите се посгъстят, сипваме запържения зеленчук и останалото олио. Посоляваме на вкус и варим, докато лютеницата добие необходимата гъстота.
Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...