Продукти:
• 10 кг печени червени чушки
• 2 кг леко сварени моркови
• 1 кг кисели ябълки
• 800 мл доматено пюре
• 1 л препържено олио
• 2 връзки магданоз
• 2 глави чесън
• 2 ч.ч. орехови ядки
• 1 шепа дръжки от вишни /или череши/
• 2 листа от орех
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1 стрък маточина
• 1 стрък мента
• подправки
Начин на приготвяне:
Обелваме изпечените чушки и ги прекарваме през месомелачка заедно с останалите продукти. Загряваме олиото и изсипваме сместа в него. Добавяме доматеното пюре, ореховите листа, дръжките, наситнените зелении, черен пипер и сол на вкус. Варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Когато лютеницата се сгъсти, изваждаме листата и дръжките, прибавяме нарязаните орехови ядки и варим още 2-3 мин. Готовата лютеницата слагаме в затоплени буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...