Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 100-150 г пресни гъби
• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 лимон
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме пилето със 7-8 ч.ч. слабо подсолена вода и го варим 40 мин на слаб огън. Изваждаме пилето и във врящия бульон пущаме да се варят 25 мин ситно нарязаните гъби.
Прибавяме към супата обезкостеното и нарязано на дребно птиче месо и приготвената светла запръжка от маслото и брашното. Посоляваме, подправяме на вкус с настъргана лимонова кора и индийско орехче и отстраняваме от огъня.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и подкиселяваме с лимонов сок.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...