Кулинарни рецепти » Гъша супа от Берн

 Гъша супа от Берн

Продукти:

• 2 гъши бутчета
• 4 големи моркова
• 1 корен целина
• 4 картофа
• 1 резен зеле
• 2 стръка праз лук
• 1 глава лук
• млян черен пипер
• 4 кръгчета запържен бял хляб
• 4 с.л. настъргано сирене
• 50 г масло

Начин на приготвяне:

Измиваме и сваряваме бутчетата в 2 л подсолена вода. Нарязваме на ситно морковите, целината, зелето и картофите, а праза и лука нарязваме на колелца. Слагаме ги в бульона и варим още 1 час. След това изваждаме, обезкостяваме и нарязваме месото.

Пасираме сварените продукти и връщаме в бульона заедно с месото. Наливаме супата в съд от йенско стъкло. Пускаме вътре хлебните кубчета и наръсваме настърганото сирене. Разтопяваме маслото и поливаме върху сиренето.

Затопляме фурната до 250 градуса и слагаме супата в нея за 15 мин, докато се образува златиста коричка. Поднасяме супата в съда, в който е готвена.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало