Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пилешко месо от гърдите
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. майонеза
• 4 с.л. краве масло
• суха чубрица
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържоли, които начукваме с дървено чукче. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престоят 2 часа и след това ги изпичаме на гореща скара. Поливаме изпечените флейки с горещо краве масло.
Смесваме киселото мляко с майонезата и счукания с малко сол чесън. Заливаме всяка от флейките с така приготвения сос. Поднасяме ги поръсени със стрита чубрица.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...