Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пилешко месо от гърдите
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. майонеза
• 4 с.л. краве масло
• суха чубрица
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържоли, които начукваме с дървено чукче. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престоят 2 часа и след това ги изпичаме на гореща скара. Поливаме изпечените флейки с горещо краве масло.
Смесваме киселото мляко с майонезата и счукания с малко сол чесън. Заливаме всяка от флейките с така приготвения сос. Поднасяме ги поръсени със стрита чубрица.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...