Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
За маринатата:
• 1 глава чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. доматен сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които слагаме в дълбок съд. Приготвяме марината от лимоновия сок, олиото, доматения сок и ситно нарязания чесън. Заливаме пилето с приготвената марината и го оставяме да престои 5-6 чаша, като през 2 часа обръщаме порциите, за да се накиснат добре от всички страни.
Изваждаме пилешките парчета от маринатата, отцеждаме и ги подсушаваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем върху скара, като от време на време обливаме порциите с маринатата, в която са киснали.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...