Продукти:
• 1 младо пиле
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 печени чушки
• 4-5 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• чубрица
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го изпичаме на скара. Слагаме изпечените порции в подходяща тенджера и ги заливаме със затопления бульон.
В хаванче счукваме изпечените чушки по-едро и ги прибавяме към пилето. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол и клокваме на огъня. Пускаме в готовото ястие парченце масло и веднага поднасяме.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...