Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето отвътре и отвън и го натриваме със смес от разтопеното масло, лимоновия сок и червения пипер.
Печем пилето на скарата, като го обръщаме от всички страни и периодично мажем с олиото.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...