Кулинарни рецепти » Пълнено пиле по абхазски

 Пълнено пиле по абхазски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 10 г краве масло
• сол

За плънката:

• 70 г сушени сини сливи
• 50 г стафиди
• 60 г лук
• 120 г краве масло
• 40 г зърна от нар

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето и го посоляваме отвън и отвътре.

Пълним го с плънка, приготвена по следния начин: Смиламе изчистения лук заедно със стафидите и почистените от костилките сини сливи. Посоляваме сместа и леко я задушаваме в сгорещената мазнина. След като снемем сместа от огъня, прибавяме зърната от нар и леко разбъркваме.

Напълваме пилето, зашиваме отвора и го изпичаме на грил. От време на време го мажем с масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало