Кулинарни рецепти » Пълнено пиле по абхазски

 Пълнено пиле по абхазски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 10 г краве масло
• сол

За плънката:

• 70 г сушени сини сливи
• 50 г стафиди
• 60 г лук
• 120 г краве масло
• 40 г зърна от нар

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето и го посоляваме отвън и отвътре.

Пълним го с плънка, приготвена по следния начин: Смиламе изчистения лук заедно със стафидите и почистените от костилките сини сливи. Посоляваме сместа и леко я задушаваме в сгорещената мазнина. След като снемем сместа от огъня, прибавяме зърната от нар и леко разбъркваме.

Напълваме пилето, зашиваме отвора и го изпичаме на грил. От време на време го мажем с масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало