Кулинарни рецепти » Пилешки шишчета

 Пилешки шишчета

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг бяло пилешко месо
• настърганата кора на 1 лимон
• сокът от 4 портокала
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. суха чубрица
• 16 средно големи печурки
• 2 чушки
• 16 филийки бекон
• 1 връзка пресен лук
• 1 по-голяма зелка
• 5-6 по-едри моркова
• целина, мащерка
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата на пилешкото и го нарязваме на по-големи парчета.

В дълбока купа слагаме всички подправки за маринатата и прибавяме месото. Разбъркваме добре, покриваме съда и го оставяме в хладилник около 24 часа. В последните 10 мин прибавяме гъбите без пънчета.

Отцеждаме продуктите от маринатата, нанизваме шишовете в реда месо, гъба, бекон /навит на фунийка/, чушка и печем на скарата, като обръщаме периодично и мажем с маринатата.

Нарязваме на ситно зелето, прибавяме нарязаните на ситно пера на лука и настърганите моркови. Разбъркваме добре. Подправяме със сол, олио и лимонов сок и отгоре подреждаме шишовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало