Продукти: (за 8 порции)
• 1 кг бяло пилешко месо
• настърганата кора на 1 лимон
• сокът от 4 портокала
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. суха чубрица
• 16 средно големи печурки
• 2 чушки
• 16 филийки бекон
• 1 връзка пресен лук
• 1 по-голяма зелка
• 5-6 по-едри моркова
• целина, мащерка
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата на пилешкото и го нарязваме на по-големи парчета.
В дълбока купа слагаме всички подправки за маринатата и прибавяме месото. Разбъркваме добре, покриваме съда и го оставяме в хладилник около 24 часа. В последните 10 мин прибавяме гъбите без пънчета.
Отцеждаме продуктите от маринатата, нанизваме шишовете в реда месо, гъба, бекон /навит на фунийка/, чушка и печем на скарата, като обръщаме периодично и мажем с маринатата.
Нарязваме на ситно зелето, прибавяме нарязаните на ситно пера на лука и настърганите моркови. Разбъркваме добре. Подправяме със сол, олио и лимонов сок и отгоре подреждаме шишовете.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...