Кулинарни рецепти » Лазаня със зеленчуци

 Лазаня със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

· 200 г кори за лазаня
· 1 шепа сушени гъби
· 2 малки тиквички
· 2 червени чушки
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 100 г кашкавал
· 100 г сирене
· 1 ч.ч. доматен сок
· 1 ч.ч. заквасена сметана
· 30 г краве масло
· индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите в малко вода. Нарязваме тиквичките на кубчета, чушките на ивици, а лука и чесъна – на дребно.

В сгорещения зехтин задушаваме 10 мин гъбите заедно с водата, в която са киснали, лука, чесъна и зеленчуците. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме сиренето и кашкавала на дребни кубчета. Смесваме сметаната с доматения сок и подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с лазаня. Отгоре разстиламе зеленчуци и поливаме с доматен сос. Продължаваме така до изчерпване на продуктите. Завършваме с лазаня. Най-отгоре слагаме парченца масло и кубчетата сирене и кашкавал. Печем 30-40 мин на 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало