Продукти:
• 250 г лазаня
• 100 г доматено пюре
• 500 г меко сирене или извара
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 1 щипка захар
• 1 щипка сушен риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим лазанята в подсолена вода до полуготовност, след което я отцеждаме. Разбъркваме доматеното пюре със захарта, счукания чесън, стрития риган, черен пипер и сол на вкус. Разбиваме сиренето заедно с яйцата, наситнения лук и малко черен пипер.
На дъното на намаслена тавичка нареждаме пласт лазаня. Намазваме с доматеното пюре и покриваме с тънък слой от сиренето. После оформяме по същия начин още 3-4 пласта. Най-отгоре завършваме с лазаня и по желание поръсваме с настърган пармезан.
Печем 15-20 мин в предварително загрята силна фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....