Продукти: (за 4 порции)
· 200 г кори за лазаня
· 400 г филета от прясна сьомга
· 400 г спанак
· 1 кубче зеленчуков бульон
· 200 мл доматен сок
· 200 мл заквасена сметана
· 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
· 50 г настърган мек кашкавал
· сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Филетата сьомга оставяме за 15 мин във фризера, за да се стегнат. Нарязваме ги на тънки ивички.
Възвираме вода с малко сол и кубчето бульон. Варим в нея нарязания на тънки ивички спанак 7 мин, отцеждаме и го обливаме със студена вода.
На дъното на правоъгълна тавичка нареждаме 3 кори за лазаня. Наливаме 1/3 от доматения сок, подправен със сол, черен пипер и ситно нарязан босилек. Покриваме с 1/3 от сьомгата, спанака и сметаната. Посоляваме и поръсваме черен пипер. Повтаряме тази процедура до изчерпване на продуктите, като последният слой трябва да е от кори. Наръсваме настъргания кашкавал.
Загряваме фурната на 180°С и печем 30 мин. Увеличаваме фурната и допичаме до поруменяване на кашкавала.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...