Продукти: (за 4 порции)
· 200 г кори за лазаня
· 400 г филета от прясна сьомга
· 400 г спанак
· 1 кубче зеленчуков бульон
· 200 мл доматен сок
· 200 мл заквасена сметана
· 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
· 50 г настърган мек кашкавал
· сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Филетата сьомга оставяме за 15 мин във фризера, за да се стегнат. Нарязваме ги на тънки ивички.
Възвираме вода с малко сол и кубчето бульон. Варим в нея нарязания на тънки ивички спанак 7 мин, отцеждаме и го обливаме със студена вода.
На дъното на правоъгълна тавичка нареждаме 3 кори за лазаня. Наливаме 1/3 от доматения сок, подправен със сол, черен пипер и ситно нарязан босилек. Покриваме с 1/3 от сьомгата, спанака и сметаната. Посоляваме и поръсваме черен пипер. Повтаряме тази процедура до изчерпване на продуктите, като последният слой трябва да е от кори. Наръсваме настъргания кашкавал.
Загряваме фурната на 180°С и печем 30 мин. Увеличаваме фурната и допичаме до поруменяване на кашкавала.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...