Кулинарни рецепти » Лазаня болонезе

 Лазаня болонезе

Продукти:

· 200 г кори за лазаня
· 2-3 скилидки чесън
· 1 глава лук
· 2 моркова
· 1 парче целина
· 60 г сланина
· 2 с.л. зехтин
· 150 г кайма
· 50 мл червено вино
· 250 г настъргани домати
· 40 г краве масло
· 500 мл прясно мляко
· 40 г брашно
· 40 г настърган кашкавал
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистените моркови и целина нарязваме на ситно. Наситняваме и лука.

Загряваме зехтина и пържим няколко минути с бъркане нарязаната на кубчета сланина и счукания чесън. Прибавяме зеленчуците и готвим с бъркане, докато поомекнат. Прибавяме каймата и щом се запържи, наливаме виното. Разбъркваме и задушаваме 2-3 мин. Прибавяме настърганите на ренде домати и подправките и готвим още 20 мин.

В намаслена тавичка редим корите и сместа с кайма. Завършваме с кора.

Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване брашното. Наливаме топлото мляко и с бъркане сгъстяваме на равномерен гладък сос. Оставяме соса леко да изстине.

Заливаме лазанята с приготвения сос, наръсваме с настърган кашкавал, покриваме тавичката с фолио и печем 30 мин час на 200°С. Сваляме фолиото и допичаме, докато кашкавалът равномерно поруменее. Поръсваме със ситен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало