Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 парчета пилешко месо
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. доматено пюре
• 1-2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. френска горчица
• 75 г краве масло
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка лют червен пипер
• ¼ ч.л. канела
• сол
Начин на приготвяне:
В купа пасираме размитата в много малко вода салца и маслото. Прибавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме много добре.
Отстраняваме кожата от порциите пиле и ги надупчваме с вилица. Слагаме ги в маринатата, захлупваме съда и държим в хладилник 1 нощ. Изпичаме на скарата от всички страни.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...