Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 парчета пилешко месо
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. доматено пюре
• 1-2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. френска горчица
• 75 г краве масло
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка лют червен пипер
• ¼ ч.л. канела
• сол
Начин на приготвяне:
В купа пасираме размитата в много малко вода салца и маслото. Прибавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме много добре.
Отстраняваме кожата от порциите пиле и ги надупчваме с вилица. Слагаме ги в маринатата, захлупваме съда и държим в хладилник 1 нощ. Изпичаме на скарата от всички страни.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...