Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 парчета пилешко месо
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. доматено пюре
• 1-2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. френска горчица
• 75 г краве масло
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка лют червен пипер
• ¼ ч.л. канела
• сол
Начин на приготвяне:
В купа пасираме размитата в много малко вода салца и маслото. Прибавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме много добре.
Отстраняваме кожата от порциите пиле и ги надупчваме с вилица. Слагаме ги в маринатата, захлупваме съда и държим в хладилник 1 нощ. Изпичаме на скарата от всички страни.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...