Кулинарни рецепти » Руло от леща

 Руло от леща

Продукти:

• 2 ч.ч. леща
• 1 парченце праз
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. чубрица
• 2 ч.л. галета
• 2 яйца
• 1 жълтък
• малко препечено брашно
• 150 г гъби печурки
• 100 г шунка
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Лещата с нарязаното парченце праз, 2-3 с.л. олио и чубрицата сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме водата и пасираме сварената леща. Прибавяме галетата и 2 яйца и замесваме тесто. Ако тестото е много меко, добавяме малко препечено брашно.

Върху наръсена с брашно кърпа разточваме правоъгълна кора, която наръсваме с останалото олио. Нарязваме печурките на лентички и ги задушаваме в малко масло. Изсипваме гъбите върху разточената кора. Върху тях слагаме тънки резени шунка. С помощта на кърпата навиваме кората на руло.

Слагаме рулото в кексова форма, намазана с масло и наръсена с галета, и печем. По време на печенето го намазваме с разбит жълтък. Когато изстине, нарязваме рулото на филийки и поднасяме със салата според сезона.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало