Кулинарни рецепти » Руло от леща

 Руло от леща

Продукти:

• 2 ч.ч. леща
• 1 парченце праз
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. чубрица
• 2 ч.л. галета
• 2 яйца
• 1 жълтък
• малко препечено брашно
• 150 г гъби печурки
• 100 г шунка
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Лещата с нарязаното парченце праз, 2-3 с.л. олио и чубрицата сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме водата и пасираме сварената леща. Прибавяме галетата и 2 яйца и замесваме тесто. Ако тестото е много меко, добавяме малко препечено брашно.

Върху наръсена с брашно кърпа разточваме правоъгълна кора, която наръсваме с останалото олио. Нарязваме печурките на лентички и ги задушаваме в малко масло. Изсипваме гъбите върху разточената кора. Върху тях слагаме тънки резени шунка. С помощта на кърпата навиваме кората на руло.

Слагаме рулото в кексова форма, намазана с масло и наръсена с галета, и печем. По време на печенето го намазваме с разбит жълтък. Когато изстине, нарязваме рулото на филийки и поднасяме със салата според сезона.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало