Продукти:
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2 връзки магданоз
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета. Прибавяме ориза, нарязаните домати и наситнения магданоз. Подправяме с дафиновия лист и черния пипер, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в тавичка, заливаме с гореща вода и печем ястието в умерено загрята фурна. Малко преди да извадим от фурната, заливаме с оцета, размесен със счукания чесън.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...