Продукти:
• 1 кг дребни лукчета (арпаджик)
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лукчетата. Сипваме ги в глинен гювеч и ги заливаме с мазнината. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Наливаме 1-2 к.ч. гореща вода и запичаме в умерена фурна.
След десетина минути прибавяме ориза и нарязаните домати. Продължаваме да печем, докато омекне оризът.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...