Кулинарни рецепти » Гювеч от цели лукчета

 Гювеч от цели лукчета

Продукти:

• 1 кг дребни лукчета (арпаджик)
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лукчетата. Сипваме ги в глинен гювеч и ги заливаме с мазнината. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Наливаме 1-2 к.ч. гореща вода и запичаме в умерена фурна.

След десетина минути прибавяме ориза и нарязаните домати. Продължаваме да печем, докато омекне оризът.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало