Кулинарни рецепти » Фини масленки

 Фини масленки

Продукти:

• 250 г меко масло
• 225 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• настърганата кора на половин лимон
• 375 г брашно
• 2-3 супени лъжици сок от лимон
• шоколадови и захарни пръчици
• перлички и сребърни топчета за украса

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото, докато започне да се точи на конци. При непрекъснато бъркане прибавяме 125 г пудра захар и жълтъка. Посоляваме и поръсваме настърганата лимонова кора. Пресяваме брашното отгоре, разбъркваме и омесваме меко тесто. Оставяме го за 30 минути в хладилника.

Предварително загряваме фурната до 190 градуса.

Върху набрашнена плоскост разточваме тестото на кора, дебела 4 мм. Изрязваме различни форми и нареждаме в тава, постлана с хартия за печене. Печем 8-10 минути до златистожълто.

Разбъркваме останалата пудра захар с лимоновия сок и намазваме сладките със сместа. Украсяваме с шарените захарни и шоколадови пръчици.

Автор: Пенка Господинова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало