Кулинарни рецепти » Казашки шапки

 Казашки шапки

Продукти:

• 2 пакетчета краве масло
• 250 г пудра захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 жълтък
• 500 г брашно
• 1 ванилия
• 1 к.ч. кокосово брашно
• 100 г мармалад
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме жълтъка, смлените орехи, брашното и ванилията. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм.

Със стъклена чаша изрязваме от кората кръгчета, нареждаме ги в намаслена тава и печем в умерено загрята фурна.

Слепваме изпечените кръгчета две по две с мармалада. /Вместо мармалад можем да използваме маслен крем./ Отъркалваме ги в кокосовото брашно, така че брашното да полепне по ръбовете, и отгоре ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало