Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 50 г пудра захар
• 2 жълтъка
• 250 г брашно
• 1 ванилия
За плънката:
• 1 яйце
• 3 с.л. захар
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. какао
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна маслото със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме един по един жълтъците, ванилията и пресятото брашно. Замесваме тесто. /За да станат крехки сладките, не месим дълго тестото, а само докато се заглади./
Оставяме тестото да престои 15 мин на студено, а след това го разточваме на кора с дебелина 5-6 мм. С малки формички изрязваме сладки, които нареждаме в суха /без да я мажем с масло/ тавичка и изпичаме в умерена фурна, като внимаваме да останат бели.
Разбиваме яйцето за плънката и върху огъня го смесваме със захарта и маслото, като непрекъснато бъркаме с телта. Когато сместа кипне, отстраняваме от огъня и прибавяме какаото. Разбъркваме добре, след което слагаме смлените орехови ядки и ванилията.
Изваждаме изпечените сладки от тавичката и ги слепваме две по две с приготвената плънка.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...