Продукти:
• 5 свински пържоли
• 200 г прясна наденица
• 300 г свинско месо
• 250 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• 5 лютиви чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме скарата, намасляваме я и опичаме до полуготовност пържолите, нарязаното и нанизано на шишове свинско месо, наденицата и лютивите чушлета.
Нареждаме всичко това в гювеч, покриваме с дребно нарязаните гъби и лук, овкусяваме със сол, черен пипер и стритата чубрица и заливаме с 2 и 1/2 ч. ч. вода.
Похлупваме гювеча и задушаваме във фурната до готовност. Преди поднасяне напръскваме гювеча с лимоновия сок.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...