Кулинарни рецепти » Гювеч от агнешко месо с ориз

 Гювеч от агнешко месо с ориз

Продукти:

• 750 г по-тлъсто агнешко месо
• 10-12 стръка пресен лук
• 500 г домати
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и слагаме да се пържи в сгорещеното олио заедно с нарязания лук. Щом се позапържи, поръсваме червения пипер и прибавяме ориза и нарязаните домати.

Посоляваме, поръсваме с наситнен магданоз, наливаме 2-3 ч.ч гореща вода и разбъркваме. Прехвърляме сместа в глинен гювеч и печем в умерено силна фурна.

Към края на печенето заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата, и връщаме гювеча във фурната, за да хване коричка.

Автор: Стоянка Стефанова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало