Продукти:
• 4 средно големи патладжана
• 500 г кайма
• 2 домата
• 3-4 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изрязваме дръжките на патладжаните и ги обелваме на ивици по дължина. Нарязваме ги на средно дебели кръгчета, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят. Измиваме ги.
Омесваме каймата с доматеното пюре и наситнените лук и чесън. Посоляваме и поръсваме с магданоз и черен пипер. Слепваме кръгчетата патладжан две по две с каймата.
Подреждаме ги в намазнена тавичка и покриваме с филийки домати. Печем в умерена фурна и сервираме ястието горещо, украсено с клонка магданоз.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...