Кулинарни рецепти » Плевенски кебап

 Плевенски кебап

Продукти:

• 1 кг свинско филе
• 250 г гъби
• 4-5 глави лук
• 50 мл бяло вино
• 80 г свинска мас
• 1 домат
• 1 стрък чубрица
• 5 люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото като за шишчета и прибавяме ситно нарязаните лук, домат и гъби. Сипваме виното, поръсваме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и разбъркваме. Оставяме сместа да престои 24 часа на хладно място.

В хартии, намазани с масло, увиваме по 1/5 от месото, по 1 люта чушка и 1/5 от маста. Подреждаме пакетчетата в тава и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало