Кулинарни рецепти » Плевенски кебап

 Плевенски кебап

Продукти:

• 1 кг свинско филе
• 250 г гъби
• 4-5 глави лук
• 50 мл бяло вино
• 80 г свинска мас
• 1 домат
• 1 стрък чубрица
• 5 люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото като за шишчета и прибавяме ситно нарязаните лук, домат и гъби. Сипваме виното, поръсваме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и разбъркваме. Оставяме сместа да престои 24 часа на хладно място.

В хартии, намазани с масло, увиваме по 1/5 от месото, по 1 люта чушка и 1/5 от маста. Подреждаме пакетчетата в тава и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало