Кулинарни рецепти » Кебап от кокоше месо

 Кебап от кокоше месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме кокошката и нарязваме месото на хапки. Натриваме хапките със сол и черен пипер и ги слагаме в дълбок съд.

Нарязваме лука по-едро и го заливаме с 3 ч.ч. вода. Варим 20 мин, прецеждаме отварата и заливаме с нея месото. Оставяме да престои 2 часа.

Подсушаваме хапките, нанизваме ги на шишчета и печем на слаба скара. Когато месото започне да се зачервява, го мажем с маслото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало