Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 с.л. олио
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Нареждаме парчетата месо в плитък съд и ги заливаме със смес, приготвена от олиото, лимоновия сок, кориандъра и счукания чесън. Оставяме порциите да престоят в маринатата няколко часа на хладно, като от време на време ги обръщаме.
След това отцеждаме парчетата месо, посоляваме и ги нареждаме върху намаслена скара. Печем 30-40 мин като переодично обръщаме и мажем с маринатата.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...