Продукти: (за 4 порции)
• 4 с.л. ориз
• 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 250 г домати
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. счукана галета
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер,сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 1 ч.ч. подсолена вода.
Нарязваме на дребно доматите, лука и магданоза. Прибавяме дафиновия лист и варим до получаване на пюре. Прибавяме към получения сос черен пипер, сол и половината масло.
Намасляваме една тавичка и изсипваме последователно част от сварения ориз, част от настърганото сирене и част от соса. Повтаряме, докато свършат продуктите. Най-горният пласт да е от натрошено сирене.
Поръсваме ястието със счукана галета, заливаме с останалото сгорещено масло и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...