Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг прясно зеле
• 100 мл растително масло
• 50 г краве масло
• 100 г кромид лук
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 150 г картофи
• 200 г пресни домати
• 50 г ориз
• 200 г кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Избираме по-голяма зелка, почистваме я и я издълбаваме.
Почистваме и измиваме лука, морковите, целината и картофите, нарязваме ги на дребно заедно с издълбаната вътрешност на зелката и ги задушаваме в растителната мазнина до полуготовност. Тогава прибавяме ситно нарязаните домати и ориза. Задушаването продължава още десетина минути.
Подправяме приготвената за плънка смес със сол, черен пипер и дребно нарязания магданоз. Напълваме зелката, поливаме я с растителното масло и я печем във фурна до готовност.
Нарязваме я на порционни парчета и я поднасяме с кисело мляко.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...