Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг прясно зеле
• 100 мл растително масло
• 50 г краве масло
• 100 г кромид лук
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 150 г картофи
• 200 г пресни домати
• 50 г ориз
• 200 г кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Избираме по-голяма зелка, почистваме я и я издълбаваме.
Почистваме и измиваме лука, морковите, целината и картофите, нарязваме ги на дребно заедно с издълбаната вътрешност на зелката и ги задушаваме в растителната мазнина до полуготовност. Тогава прибавяме ситно нарязаните домати и ориза. Задушаването продължава още десетина минути.
Подправяме приготвената за плънка смес със сол, черен пипер и дребно нарязания магданоз. Напълваме зелката, поливаме я с растителното масло и я печем във фурна до готовност.
Нарязваме я на порционни парчета и я поднасяме с кисело мляко.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...