Продукти:
• 200 г брашно
• 100 г маргарин
• 50 г извара
• 1/2 ч.л. сол
За гарниране:
• 750 г домати
• 150 г кашкавал
• 200 г извара
• 2 яйца
• белени слънчогледови семки
• босилек, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от изброените продукти и го оставяме да почине 30 минути.
Обелваме доматите. Три от тях нарязваме по дължина на ивици, останалите - на по-едро. Нарязваме ситно босилека и магданоза.
Разточваме тестото на тънка кора и я слагаме в тавичка с диаметър 24 см, като края на кората трябва да се издига 3 см по стените на съда.
Разбъркваме едро настъргания кашкавал, изварата, яйцата, солта, черния пипер и подправките. Прибавяме доматите и отново разбъркваме.
Разпределяме сместа върху тестото. Отгоре нареждаме ивиците домати. Поръсваме със слънчогледовите семки.
Слагаме пая на долната скара в предварително загрята до 200 градуса фурна и печем около 40 минути.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...