Продукти:
• 1,250 кг лук
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. свинска мас
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, нарязваме го на филийки , поръсваме го със сол, черен и червен пипер и го стриваме с ръка. Нарязваме месото на хапки и го посоляваме.
Замесваме от брашното обикновено тесто за баница и го оставяме да отлежи 15-20 мин. След това горазделяме на 4 топки, от които разточваме кори с диаметър около 15 см. Намазваме трите кори със студена мас и ги нареждаме една върху друга. Най-отгоре слагаме четвъртата кора, без да я мажем.
Разточваме дебела кора, която слагаме в намазана с мас тавичка, така че краищата й да излизат навън. Поръсваме с разтопена мас, разстиламе половината от лука, отгоре нареждаме месото и покриваме с останалия лук. Поливаме с 5-6 с.л. разтопена мас и покриваме с кората, като прищипваме краицата й.
Намазваме обилно с мас така приготвения месник и го печем в предварително загрята умерено силна фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...