Начин на приготвяне:
Сваряваме едно пиле в подсолена вода, след което отделяме бялото месо и го счукваме в дървено хаванче, като добавяме 1-2 ч.л. червен пипер и малко от бульона, в който сме сварили пилето.
Разтопяваме в подходяща тенджерка половин пакетче краве масло, сипваме 6 с.л. брашно и пържим при непрекъснато бъркане, докато брашното стане златисто. Наливаме 4 ч.ч. от бульона и продължаваме да бъркаме, докато кашата се сгъсти.
Накрая прибавяме счуканото пиле, разбъркваме и отстраняваме от огъня. По желание можем да подправим със счукан чесън, размесен с оцет или лимонов сок.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...