Кулинарни рецепти » Варена пуйка със сос

 Варена пуйка със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг месо от пуйка
• 3-4 моркова
• 1 глава лук
• 2 карамфилчета
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го варим в подсолена вода заедно с целите моркови, обелената глава лук, в която сме забили карамфилчетата, дафиновия лист и зрънцата черен пипер.

Изваждаме месото, прецеждаме 500 мл от бульона и го слагаме на огъня. Прибавяме брашното, размито в малко бульон, наливаме виното и при непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Накрая опитваме на сол, подправяме с черен пипер и заливаме порциите месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало