Кулинарни рецепти » Пиле, задушено в бира

 Пиле, задушено в бира

Продукти:

• 1,5 кг пилешко месо
• 250 г гъби
• 2 глави червен лук
• 3 скилидки чесън
• 200 мл светла бира
• 1 филия сух хляб
• 70 г масло
• 1-2 с. л. захар (може и без нея)
• 1 с. л. оцет
• 1 к. л. горчица
• 1/2 настъргано индийско орехче
• 1-2 к. л. смлян черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го нарязваме на порции. Сгорещяваме част от маслото в тенджерка и изпържваме пилешките порции от всички страни. Прибавяме изчистения и ситно нарязан лук и запържваме 2 минути. Наливаме бирата и оставяме ястието да се вари на тих огън 20 минути.

В останалото масло запържваме нарязаните на парченца гъби. Прибавяме ги към месото заедно със счуканите скилидки чесън, захарта, оцета и натрошения хляб. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и индийско орехче. Оставяме ястието да поври още 20 минути. Поднасяме го посипано с наситнен магданоз.

Автор: Дияна Панайотова

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало