Кулинарни рецепти » Пилешки гърди със шунка и сирене

 Пилешки гърди със шунка и сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г пилешки гърди
• 200 г шунка
• 100 г краве масло
• 4 с.л. настъргано сирене
• 1-2 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме костите и кожата от пилешките гърди, начукваме, посоляваме, овалваме в брашно, след което изпържваме в сгорещена мазнина от двете страни до порозовяване.

Върху всяка порция поставяме парче шунка, поръсваме гъсто с настъргано сирене, поливаме с малко масло, покриваме с похлупак и задушаваме около 5 мин. Подреждаме порциите в чинии и ги заливаме с масло и сос от тигана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало